Alumni

Een oud deelnemer over de beroependagen:

Allon: "Al in het tweede jaar van mijn studie Actuariële Wetenschappen bezocht ik de Beroependagen. Hoewel ik nog weinig vakinhoudelijke kennis had, waren de dagen zeer leerzaam. Ik ontmoette nieuwe mensen, zowel van buiten de studie AEO en uit het bedrijfsleven. Daarnaast gaven de workshops en bedrijfspresentaties inzicht in de werkzaamheden die je na je studie kunt gaan doen.

Tegen het einde van mijn bachelor was ik op zoek naar een bedrijf om praktijkervaring binnen het actuariaat op te doen. Tijdens de eerstvolgende Beroependagen heb ik mij daarom opgegeven voor individuele gesprekken om in contact te komen met mensen uit de praktijk. Hoewel de individuele gesprekken best spannend zijn, is het wel hét uitgelezen moment om mogelijkheden binnen een bedrijf te bespreken. Uiteindelijk was er een aantal plekken waar ik als werkstudent aan de slag kon. Mijn ervaringen met EY tijdens de beroependagen en andere activiteiten hebben mij uiteindelijk doen besluiten bij EY Actuarissen aan de slag te gaan als werkstudent.

Inmiddels werk ik al ruim twee jaar bij EY en dat bevalt mij hartstikke goed. Na acht maanden werkstudentschap heb ik mijn scriptie geschreven bij EY. Ook tijdens mijn scriptie heb ik een leuke en leerzame tijd gehad. Omdat ik eigenlijk geen reden zag elders aan de slag te gaan, ben ik in mei 2013 als advisor aan de slag gegaan. Een jaar na dato ben ik nog steeds erg tevreden over mijn keuze.

Ik kan alleen maar heel erg blij zijn dat ik in totaal zo’n vier jaar de Beroependagen heb bezocht. De vele workshops, presentaties en individuele gespreken waren voor mij ideaal om veel verschillende bedrijven, mensen te leren kennen en uiteindelijk voor een bedrijf te kiezen dat echt bij mij past. Snel inschrijven dus!"